Monday, October 24, 2011

Cara Membuka File rmvb

Kali ni Kiddo nak share pasal video rmvb. Selalu ade jgak file yang x boleh dimainkan oleh pemain video dan hanya pemain video tertentu je boleh main video dengan format berlainan.


Korang pernah x buka file .rmvb pada Media Player Classic atau Pemain Video lain? Mesti error kan? sebab file tak boleh nak dibuka.Kiddo cari la jgak cara yang ada cara kat brader google untuk mengatasinya dan akhirnya maklumat tersebut selesai...

Biasanya sebab x boleh nak main file tu sebab filter untuk memecahkan kod dalam salah satu aliran file yang diperlukan hilang. error yang menunjukkan beberapa maklumat tentang format yang diperlukan. Format di atas adalah format RealAudio COOK. 




Untuk mengatasinya Anda perlu melakukan langkah-langkah berikut:

* Download 5 File (cook.dll, pncrt.dll, sipr3260.dll, drv33260.dll, drv43260.dll) .
Download

* Extrack ke 5 File Tersebut dan Letakkan pada Folder C:\Windows

Ok dan sekarang korang dah boleh main File .rmvb.



Selamat mencuba!!

place of visitor online:-