Monday, October 24, 2011

Cara nak melepasi laman web yang di block

Sebelum ni Kiddo ade cari jgak laman web yang nk download video,software dan sebagainya.tapi xde pun website die. pada fikiran Kiddo mase tu mgkin website tu mmg xde atau dah lupus.. tapi setelah hasil pencarian yang lain dan Kiddo jumpa plak yang lain iaitu cara nak masuk laman web yg kne blok tuh,,ade senarai rupanya laman web yang Kiddo nk download tu..ape laa..mungkin ade sebab kot knapa die kene block.. tapi tu urusan masing-masing lah,,yang penting Kiddo dapat tgk movie...huhuhu...

Contoh yang berjaya Kiddo buat untuk masuk laman web tuh..


Windows

Klik ni ( Open Network And Sharing Center)



Pastu Klik (Change Adapter Settings)


Klik Adapter Yang mana korang guna tuk internet...kalu Local Area Connection klik kanan kt Local Area Connection, kalu Wireless Network Connection, korang klik kanan kt Wireless Network Connection




Klik Propeties




Nanti Die kuar cm ni.....Klik Interne Protocol Version 4(TCP/IPv4)




Tukar kepada ni....Same sebijik Cam ni..Pastu tekan Ok...masuk lah Laman ape2 pn xkn kena blok...hahaha


 

Selamat mencuba yer..

place of visitor online:-