Tuesday, October 25, 2011

Hack Game Anda

 
Setiap kali main game kalah,bile kalah kita cakap komputer main tipu plak kan,,hahaha..so kali ni kita plak main tipu dengan komputer ok.. tak ubah macam ko tipu aku aku tipu ko.,haha.selalu org guna cheat kod dan sebagainya untuk game tapi kali ni semua skali boleh di'cheat' termasuk apa saje yang ade dalam internet korang. Apa saja game yang ade kat komputer Kiddo sudah di cheat oleh Kiddo menggunakan Cheat Engine 6.1..sebelum ni Kiddo guna Cheat Engine 5.5..Kiddo tak tau yang rupenye tu virus..hadoi..nasib baik cepat Kiddo detect..huhu..
so korang boleh cheat coin dan ape saje nombor yang ade dalam game korang.

Ramai yang tak tau cara guna Cheat Engine ni,,ada yang bertanya "macamana nak guna ni??,macam xde guna je bende ni"...Hasil pertanyaan dengan org2 yang pandai dan praktikal Kiddo buat, Kiddo berjaya menghabiskan hampir semua game dalam masa yang singkat..hahaha

Sebagai contoh Kiddo gunakan game yang simple iaitu game stronghold crusader (sama je game lain pun...)

first, korang kena run game stronghold dan setting la ikut suka korang dalam game tu..sama ada initial cash die 3000 atau 40000 ke...(game lain pun sama..nilai mana yang korang nak tukar,just masukkan nilai tu)

lepas tu, korang minimize game tu dan run Cheat Engine 6.1..

kemudian korang klik kat 'select process to open'
pilih game yang korang nak cheat tuh.kemudian clik open.


kemudian masukkan nilai dan click First Scan korang akan tgk die kuar list process yang menunjukkan nilai yg dimasukkan tadi.



Dia akan kuar banyak2 macam kat atas tu dan kita kene pilih salah satu dari 3000 tu yang mana salah  satu  daripada tu merupakan process cash dalam game tu..

Macamana nak pilih?? Takkan nak masukkan semua skali??.Banyak kottt....pergh....

ok,caranya pegi kat game tu balik dan kurangkan nilai cash tu dengan beli apa kat dlm game tu yg boleh buat cash korang kurang.Sekiranya cash korang dah berubah dalam tu menjadi 2980, korang masukkan nilai tu balik dan click Next Scan.. die akan kkuar la satu je nilai tu..

Kemudian pada nilai cash tu korang double click untuk bawak nilai tu kebawah unutk ditukarkan nilainya..



Kemudian,korang click kanan dan pilih Change Record, pilih value dan tukarkan kepada seberapa banyak korang nak..dan tekan ok…

Lepas tu korang bukak game korang dan tgk cash korang dah bertukar kepada nilai yang korang ubah tadi..


hahaha..suke hati la dapat cash senang2 tanpa menunggu kan..huhuhu..  Selamat mencuba..

Korang boleh download Cheat engine 6.1 kat sini

place of visitor online:-