Tuesday, October 25, 2011

Hacking Admin Akaun..


Bagaimana kaedah yang mudah untuk hack komputer yang korang tak tau passwordnya?

Kiddo nak cite pasal hacking laptop atau lebih kurang 'komputer laptop kecik' ni..baru2 ni Kiddo ade pinjam lappy kawan Kiddo yang mana telah disetkan passswordnya..mana la Kiddo nak tau password admin die kan..sebab ade dua akaun kat ctu..last2 nk masuk kan software nak repair je x dapat..hangin satu badan Kiddo mana x nya die suruh repair, die jgak yg x kasi password lappy..menyumpah seranah la hati Kiddo.
Kiddo perlukan akaun yang boleh di full access supaya senang nak install atau uninstall software..Kiddo malas nk tanya dan cakap banyak, tanya punya tanya ngan brader google, kiddo jumpe la satu kaedah yang nak masuk admin password ni..

-Kiddo restart  balikla jawabnya..(gila lembab laptop...)
-masuk pada 'safe mode' (tekan F8 banyak kali..atau mungkin lain pc, lain buttonnya)..
-tukarkan akaun daripada limited user kepada administrator..
caranya pegi dekat control panel -> user account -> user account -> klik kat nama korang (sebagai contoh nama Kiddo-Blackyz ataupun mungkin admin set kepada 'user') kemudian klik kat properties dan tukarkan user groupnya..

*Satu lagi cara yang mudah nak reset password tetapi korang perlu memiliki akaun administrator terlebih dahulu. Cara-caranya ialah:

1. Pegi dekat Start
2. Klik Run
3. Taip 'cmd'
4. tekan enter
5. korang akan nampak satu popup kecil
6. taip 'net user'
7. ia akan paparkan semua senarai user yang ada pada pc tersebut
8. korang taip 'net user admin*' (sebagai contoh kalau korang nak reset password admin la..heheh)
9. Ia akan keluar list..korang taip je ape-ape password yang korang suka, lepas tu restart dan cuba login dengan username admin beserta dengan password tadi..

Sebagai contoh taip 'net user admin*', tekan enter,
kemudian masukkan password abc (contoh) taip macam ni ----> net user admin abc..
restart dan login guna password abc tadi..
kalau dah boleh tu, kira korang dah boleh tukarkan akaun korang yang limited @ restricted user tadi kepada administrator...

P/S: Kalau tak dpt, korang try masukkan password yang lain..contohnya, taip 'net user admin pass@word1234' dan tekan enter.. sistem akan minta password yang lebih kompleks atau rumit..selamat mencuba!

place of visitor online:-