Tuesday, October 25, 2011

lajukan Laptop Guna Pendrive

Hacking RAM to give your computer a bost.!!!
Korang mesti penah laptop jem ke, lambat ke, lembab ke..aha,sama la dengan Kiddo,lembab betul sampai naik hangin pun ade.lepas tu Kiddo cuba cari cara nak lajukan lappy nih..berhasil jgak dengan carian Kiddo dengan brader google..,kali ni Kiddo nak share pasal pendrive boley jadik RAM unutk komputer korang..mesti laju punya la..maklumat ni Kiddo jumpe kat mana2 website yg menerangkan pasal komputer korang tu lambat.Simple je...

korang kene ade pendrive 1GB atau lebih untuk komputer korang.

lepas tu korang klik kanan kat removable disk tu dan pilih properties.
Korang pilih ready boost dan tetapkan jumlah dan tekan ok..

dan skrang pendrive korang adalah RAM..

selamat mencuba..

place of visitor online:-