Thursday, October 27, 2011

Buka Banyak Yahoo Messenger Dalam 1 PC.

Aha..kali Kiddo nak share mcmna nak buka yahoo Messenger banyak2 dalam satu PC korang.sampai berapa pun boleh...tu pun kalo korang larat la nak layan YM ni..hahaha..xpe..jgn salah guna sudah ye...

Kiddo tunjukkan kat sini ok:-

1. first skali korang pegi kat windows>run 
2. kemudian korang type regedit 
3. click OK atau tekan enter

4. Registry window dibuka dan registry tree akan ditunjukkan di sebelah kiri,

 Kemudian korang cari dan click kat HKEY_CURRENT_USER> Software> yahoo> pager> Test
 


 5. Korang pegi sebelah kanan pada bahagian Test tu dan korang create new untuk buat registry baru.

6. Klik kanan dan Pilih DWORD value (32-Bit)
7. Namakan key tu sebagai Plural
8. Kemudian korang double click kat Plural tu dan letakkan 1 sebagai value data.
9. dan korang close registry window tu.

Setelah tu korang cuba buka YM korang dan buka lagi satu YM email korang yang lain..jadi x??
SELAMAT MENCUBA~~~

place of visitor online:-