Monday, October 24, 2011

Melajukan Buffer Video semasa menonton online tanpa software....


Pada masa ini Kiddo nak share tutorial nak melajukan buffering ketika menonton video secara online di youtube atau dimana-mana web yag korang suke tgk video dan ianya lebih baik dari kita memakai software DAP dan sebagainya. Cara nak lajukan buffer video ni Kiddo dapat dari banyak sumber kat brader google tu dan x tau mana satu kiddo nk kreditkan post ni tapi Kiddo dah tulis dalam buku Underground Hacker Kiddo untuk semua yg telah Kiddo belajar dan cuba. Kiddo telah cuba setiap satunya yg mana Kiddo berpuas hati dengan apa berlaku pada buffer video semasa Kiddo tgk video online. Sama-sama lah kita share tips seperti di bawah ni ok..

Untuk Pengguna Windows XP

1. Pergi ke RUN atau Windows + R dan taip system.ini seperti gambar dibawah

2. Kemudian akan keluar Notepad seperti gambar dibawah ini

3. Selepas keluar Notepad tersebut,  edit dan tambahkan teks dibawah ini

page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps

4. Letakkan teks di atas seperti gambar dibawah ini

4. Kemudian save atau Ctrl + S dan restart PC.

Untuk Pengguna Windows Vista dan Windows 7

- Klik run atau taip Windows + R >  type system.ini
- Paste code yang diberi >  save as di desktop
- Copy file system.ini di desktop tu (file tu nama sistem je)
- Paste di My Computer >  Local Disk (Local Disk  C > Windows)

- Restart PC.

place of visitor online:-