Tuesday, October 25, 2011

Stronghold Crusader

Pasti korang tau ape Stronghold Crusader tu kan?,,haha..tu lah game favourite aku buat mase ni..untuk pengetahuan korang la game tu lebih kurang macam Dota, Age of Empire, Sudden Strike, dan berbagai lagi yang seangkatan dengannya..

Seronok jgak aku dapat kumpulkan semua game2 tu.Untuk pengetahuan korang,game ni merupakan campuran zaman pertengahan bangunan bandar dan strategi masa sebenar kubu kuat berterusan dengan tentera Salib kubu kuat. Putar: kali ini, orang Eropah, yang diketuai oleh Richard kejam I, menyerang Phoenicia dan Palestin untuk berhadapan dengan kuasa-kuasa Islam, yang dipimpin oleh Salahuddin licik. Pemain akan mengambil perintah kedua-dua belah dan terlibat dalam pertempuran sengit taktikal termasuk peperangan medan terbuka, kepungan yang dilakukan, ini merupakan permainan yang menerapkan unsur2 sejarah.

Semasa Perang Salib Ketiga, kuasa-kuasa Kristian menyerang Tanah Suci, ditangkap Jaffa, kemudian terhenti dan gagal untuk menawan Jerusalem. Mereka berjuang beberapa pertempuran berdarah dan pertempuran yang tidak terkira banyaknya terhadap Salahuddin, tetapi sampingan tidak memenangi kemenangan muktamad. Akhirnya kos mengekalkan tentera yang jauh dari Eropah memaksa perjanjian damai dan pengeluaran - Salahuddin menang.

Crusader kubu kuat menawarkan pemain peluang untuk mengawal kedua-dua belah dan menulis semula buku sejarah semasa empat kempen yang banyak. Menggunakan banyak Unit asal dan unit-unit baru termasuk: Assassins, Pemanah Kuda, hamba, Fire Ballista, Fire Throwers, pemain pedang Arab, pelastik,. Editor senario membolehkan penciptaan peta dan misi baru, manakala pilihan multiplayer membenarkan lapan pemain peperangan melalui LAN atau Internet.

Terdapat juga mod Pertelingkahan yang membolehkan anda untuk memerangi 2-7 musuh dan mempunyai sekutu. Anda boleh meminta bantuan dan barang-barang dan sekutu anda juga boleh meminta daripada korang. Satu-satunya perkara yang negatif bahawa komputer tidak akan meminta apa-apa di antara satu sama lain supaya mereka hanya akan meminta daripada pemain.
.

Selain tu terdapat jgak la Stronghold Crusader Extremee, dan Stronghold Crusader 2.
kalu korang nak try main game tu korang boleh downloah kat sini

place of visitor online:-