Tuesday, December 20, 2011

Draftsight untuk file .dwg

Tajuk entri kali ini Kiddo nak bagitau sofware untuk AutoCAD2007...Kiddo sendiri tertanya2 mana nak cari serial key dia..bahkan kne download sana sana sini nak cari serial key die...hampeh semua xde,,dan x dpat pun..Beberapa orang rakan bertanyakan pada Kiddo, ada tak software AutoCAD percuma. Ada tak software AutoCAD free. Kiddo cakap ada, download je.serial key??yang tu nanti la Kiddo bt cmna.. Software autacad yang lain semua berbayar termasuklah beli CD AutoCAD cetak rompak pun ade serial key..kalo salah skali pun tetap x leh nak install..Serial key Autocad  yg boleh digunapakai adalah 111-1111111(semua 1)..1 malaysia...hahaha..

Sebenarnya, ada satu software yang seakan sama dengan AutoCAD jgak. Kiddo dapat maklumat pasal  software ni mggu lepas. Maklumlah, Software AutoCAD tu kan mahal, jadi Kiddo terpaksa bagitau dan cari solution yang lain. Bukan setakat murah sahaja, malah software yang kiddo  jumpa ini PERCUMA. Tak perlu bayar satu sen pun. Cuma kena update atau renew setiap tahun. Setakat ini masih lagi PERCUMA.  Nama software ini adalah DRAFTSIGHT.

Draftsight adalah satu software untuk menghasilkan lukisan 2D secara percuma. Ia boleh membantu pada pelukis-pelukis pelan atau seangkatan dengan mereka atau mengedit fail 2d. Lebih tepat lagi ia berupaya membaca dan mengedit apa jenis fail drawing yang mempunyai extension .dwg. Bila sebut sahaja pasal drawing AutoCAD pasti nama failnya .dwg.

Kiddo dah cuba install DRAFTSIGHT pada satu pc yang setiap hari bergelumang dengan drawing dan fail .dwg. Memang boleh pakai. Tak ada masalah. Cuba pada permulaannya, kena study sikit. Sebabnya ada beberapa fungsi kawalan di AUTOCAD tidak sama dengan Draftsight. Apa pun yang penting ianya PERCUMA dan boleh digunapakai untuk kerja-kerja drawing dengan berkesan.

Untuk mendownload DRAFTSIGHT sila layarai website INI. Jika korang tanya kiddo berapa bintang yang harus kiddo berikan kepada Software DRAFTSIGHT, kiddo berikan 4 bintang dari 5 bintang..kire bolehlah... Memang terbaik. Jimat dan efisyen. Apa lagi geng,  Selamat mencuba.

place of visitor online:-